Rekenwidget

Bereken als voorproefje afstanden op basis van postcodes met deze widget. Het is een soort rekenmachine voor afstanden tussen kilometers. De widget helpt individuele medewerkers met het plannen van een reis of sneller invullen van een declaratie.

De widget berekent tussen twee postcodes de:

  1. afstand enkele reis;
  2. reisduur;
  3. retourafstand.

De widget kan alleen overweg met de routeplanner van de ANWB in combinatie met Nederlandse postcodes.

Widget aanroepen en direct laten rekenen

Bereken je vaak een route vanaf dezelfde postcode? Dan kun je deze alvast meegeven vanaf je webpagina. Roep http://www.afstandberekenen.nl/widget?from=[postcode] aan. Handig om als favoriet op te slaan.

Je kunt de widget vanuit Excel of een webpagina direct aan het rekenen zetten. De URL aanroep is dan bijvoorbeeld (voor de afstand tussen postcodes 1111aa en 2222aa):

http://www.afstandberekenen.nl/widget?from=1111aa&to=2222aa

Als je een declaratieformulier in Excel gebruikt dan kun je deze URL als volgt aanroepen (waarbij de postcodes in C12 en D12 staan):

=HYPERLINK("http://www.afstandberekenen.nl/widget?from="&C12&"&to="&D12;"Bereken retourafstand")

De gebruiker krijgt de widget dan in een pop-up voorgeschoteld. Met een beetje geluk kun je de retourafstand op je klembord zetten door er eenmaal op te klikken.

Afstanden en reistijden automatisch invullen in Excel

Wil je helemaal automatisch afstanden en reistijden in Excel verwerken in plaats van kopiëren en plakken? De volledige Excel-oplossing werkt wereldwijd, kan overweg met OV en fiets en ondersteunt Google. Maak dan eerst een account aan.

Account aanmaken