Ga naar de inhoud

Rekenwidget

De rekenwidget was jaren geleden de allereerste versie van afstanden berekenen. Het was een pop-up om met één klik vanuit Excel te openen. Daarna moest je helaas nog wel de afstand kopiëren/plakken of overtypen. Veel mensen gebruikten de widget als een soort “rekenmachine” voor afstanden.

Er is een nieuwe (betaalde) versie van de widget beschikbaar. Deze widget geeft meer informatie dan de oude versie. Informatie die je bovendien met één klik op je klembord kunt zetten om vervolgens ergens anders te plakken.

Daarnaast is er een oplossing om meerdere afstanden (en reistijden) direct in een Excel-formaat op te leveren: in één keer meerdere rijen plakken met de twee kolommen “van” en “naar”. Je krijgt dan even later via e-mail een link naar een bestand met de berekende afstanden en reistijden.

Na het aanmaken van een account kun je van beide opties gebruikmaken.

En er zijn ook andere toepassingsmogelijkheden om de gegevens gemakkelijk te gebruiken, zoals rechtstreeks rekenen in een spreadsheet zoals Microsoft Excel. Neem contact op en beschrijf jouw use-case zo concreet mogelijk voor een passende oplossing.

Update 21-06-2022: Wegens wijzigingen in het kostenmodel van Google in 2018 kosten berekeningen aan de achterkant altijd geld. Het overstappen naar een betaalde widget was daarom al gepland, maar had geen prioriteit. Vandaag is de rekenwidget abrupt offline gehaald wegens misbruik (urenlang meerdere berekeningen per seconde vanaf ip-adres 2001:1c03:4e0f:9200:3d36:64d1:3fc4:8c50). Omdat het misbruik door kan gaan vanaf een ander ip-adres is gekozen voor een abrupt einde in plaats van de beoogde overgangsperiode van een maand.