Rekenwidget

Bereken als voorproefje afstanden op basis van postcodes met deze widget. Het is een soort rekenmachine voor afstanden tussen kilometers. De widget helpt individuele medewerkers met het plannen van een reis of sneller invullen van een declaratie.

De widget berekent tussen twee postcodes de:

  1. afstand enkele reis;
  2. reisduur;
  3. retourafstand.

De widget maakt sinds 5 februari 2016 op verzoek van ANWB gebruik van Google Maps. De routeplanner van ANWB mag je alleen op hun eigen website gebruiken wegens advertentie-inkomsten en zodat ANWB onder de aandacht blijft.

Widget aanroepen en direct laten rekenen

Bereken je vaak een route vanaf dezelfde postcode? Dan kun je deze alvast meegeven vanaf je webpagina. Roep https://www.afstandberekenen.nl/widget?from=[postcode] aan. Handig om als favoriet op te slaan.

Je kunt de widget vanuit Excel of een webpagina direct aan het rekenen zetten. De URL aanroep is dan bijvoorbeeld (voor de afstand tussen postcodes 1111aa en 2222aa):

https://www.afstandberekenen.nl/widget?from=1111aa&to=2222aa&calculate=1

Als je een declaratieformulier in Excel gebruikt dan kun je deze URL als volgt aanroepen (waarbij de postcodes in A2 en B2 staan en de formule zelf in C2):

=HYPERLINK("https://www.afstandberekenen.nl/widget?from="&A2&"&to="&B2&"&calculate=1";"Bereken retourafstand")

De gebruiker krijgt de widget dan in een pop-up voorgeschoteld. Met een beetje geluk kun je de retourafstand op je klembord zetten door er eenmaal op te klikken.

Meerdere afstanden en reistijden in één keer berekenen

Wil je helemaal automatisch meerdere afstanden en reistijden verwerken in plaats van kopiëren en plakken? Je kunt gewoon twee kolommen (van, naar) kopiëren naar een webpagina om de berekeningen uit te voeren. Deze oplossing werkt wereldwijd, kan overweg met OV en fiets en ondersteunt Google. Maak eerst een account aan.

Account aanmaken